Pasagjerët në nëndetësen e zhdukur do të dinin ta “merrnin lehtë” për të kursyer oksigjen, thotë shoku i dy personave në bord

Fraktion

Një mik i dy pasagjerëve në bordin e zhytësit të zhdukur ka thënë se ka ende shpresë se anija do të gjendet.

“Unë e di që aventurierët në bord janë me përvojë, shumë përvojë,” tha Per Wimmer, një aventurier i cili ishte regjistruar më parë për dy udhëtime të anuluara në Titan.

“Ata pa dyshim do të dinin se çfarë do të thotë të ngadalësosh, ta marrësh lehtë dhe të përdorësh sa më pak oksigjen të jetë e mundur, dhe për këtë arsye të zgjasësh afatin kohor të mundshëm sa më shumë që të jetë e mundur,” shtoi ai.
Wimmer tha se prania e CEO të OceanGate, Stockton Rush në bordin e anijes është e dobishme, pasi ai i di “të brendshmet dhe daljet se si funksionon kjo zhytëse”.

Zyrtarët frikësohen se furnizimi me oksigjen i nën-së do të mbarojë të enjten, që do të thotë se kërkimi është në një fazë kritike.