Danske Per Wimmer skulle have været på Titanic-ekspedition i 2019: - Det er dybt tragisk

Den danske finansmand og eventyrer Per Wimmers tur ned mod det berømte skibsvrag blev aflyst syv uger før turen

SE OG HØR Af Signe Frederikke Pedersen

Tidligere finansmand Per Wimmer drømmer stadig om at se Titanic en dag. Dog nok ikke som en af de første efter dramaet omkring Titan-ubåden. 

Foto: Scanpix Denmark

Han drømmer både om turen helt ned i dybet og ud i atmosfæren.

Den danske rigmand Per Wimmer har i årevis været filantrop og eventyrer, og det var også på grund af denne store interesse for opdagelser, at han i 2019 oprindeligt var blandt dem, der skulle have været med ubåden ”Titan” på dens allerførste tur.

Selvsamme fartøj er lige nu genstand for massiv opmærksomhed, da en omfattende eftersøgning er i gang for at finde miniubåden, der blev meldt savnet mandag.

Fem passagerer er derfor lige nu ved at løbe tør for dyrebar ilt, formoder man. I mellemtiden venter vi nyt fra kystvagten, der onsdag aften klokken 19 dansk tid vil opdatere os om situationen.

Titan forsvandt 18. juni på vej mod vraget af Titanic. Den blev officielt meldt savnet mandag, og senere blev det meldt ud, at den var imploderet. 

Foto: Ritzau Scanpix

Per Wimmer medvirkede i P1 Morgen, hvor han – ganske berørt af situationen – delte sine tanker om den uhyggelige situation, som fem mennesker lige nu sidder i.

– Det er dybt tragisk, for jeg ved, hvordan det er som eventyrer. Vi gør jo bare det her for at udleve vores drømme. Når det så går galt, så føles det ekstra hårdt, siger han til DR.dk.

Drømmer stadig om turen

Det er OceanGate Expeditions, der står for de ekstremt dyre ture ned til vraget af luksuslineren Titanic, der sank på vej mod USA i 1912.

Selvom det kan have fatale konsekvenser for de fem passagerer ombord på den forsvundne ubåd i det nordlige Atlanterhav, så drømmer Per Wimmer stadig om en tur ned til Titanic med det 6,7 meter lange undervandfartøj. Dog nok ikke som en af de første.

– Jeg har stadig lyst. Der er nok ingen tvivl om, at der skal en masse tekniske undersøgelser til, inden de næste kan komme ned. Men jeg tror ikke, jeg tager derned som en af de første, siger han.