Øer og et badehotel: De vildeste bolighandler

Badehotellet Stammershalle på Bornholm blev solgt for ni millioner kroner. (Foto: Löwe Bruun Bornholm)

Blandt grå parcelhuse og små lejligheder har 2021 også budt på handler, der er en del udover det sædvanlige.

 Henrik Nielsen

To private øer, en kæmpe søfartsskole ved vandet på Fyn, et badehotel på ferieøen Bornholm og en campingplads på Djursland er nogle af de mere sælsomme bolighandler i 2021. 

Det skriver boligmediet Boliga.dk.

Det er ikke så ofte, at man har mulighed for at købe en hel ø på det danske boligmarked, men i år har der været intet mindre end to til salg – og begge øer endte med at finde en ny ejermand:

Den 8,3 hektar store Langø, der er forbundet til Langeland via en dæmning, blev solgt i sommers efter kun to uger på det offentlige marked – og blev handlet præcis til den efterspurgte pris på ti millioner kroner.

Masnedø Kalv, der ligger i Storstrømmen udenfor Sydsjællands kyst blev også solgt i juni. Her gav finansmanden Per Wimmer 7,3 millioner kroner for den 2,3 hektar store private ø.

Det ikoniske badehotel Stammershalle på Bornholms nordøstlige kyst ramte det offentlige boligmarked i foråret med et prisskilt på 10 millioner kroner.

Stort set samtidig blev det næsten 1.700 kvadratmeter store ferielogi – inklusiv 15 værelser og en restaurant – solgt for ni millioner kroner.

Efter mere end fem år på det offentlige marked blev den historiske søfartsskole, Kogtved Søfartsskole, ud til Det Sydfynske Øhav ved Svendborg også solgt i sommers.

Den kæmpestore ejendom på mere end 1.800 kvadratmeter – samt den godt og vel to hektar store vandkantsgrund – blev købt af ejendomsvirksomheden Humlebo Gruppen for 38 millioner kroner.

Elsegårde Camping udenfor Ebeltoft på Djursland blev i foråret solgt, efter en af de mest effektive sælgermetoder blev taget i brug: Et nedslag i prisen.

De nye ejere kom til den 1,75 hektar store ferieplads med rum til over 90 campere og 16 ferielejligheder tæt på stranden for 2,42 millioner kroner.