Dansker bygger bil med topfart på 1.288 km/t

Per Wimmer arbejder på jetbilen sammen med sit team på ca. 35 mennesker. Bilen er er næsten lige så lang som en bus.

MARIA HAARGAARD | TINA TJØRNER – Søndag den 19. september 2010, 11:54

Eventyreren Per Wimmer vil slå verdensrekorden i hastighed på land. Han har bygget en bil, der skal kunne køre 1288 km/t.

Han vil køre hurtigere end lydens hastighed og slå verdensrekorden. Inden for 18 måneder skal den, forhåbentlig, hurtigste bil på banen.

Jeg glæder mig rigtig, rigtig meget, det bliver fantastisk, siger eventyreren Per Wimmer.

Foruden Per arbejder 35 ingeniører på bilen, der er et ombygget jægerfly. Vingerne er skåret af flyet, og der er sat en stærkere motor på. Jetbilen skal inden for halvandet år bryde lydmuren og forhåbentlig slå rekorden på en kørebane i Californien.

Kørebanen skal være 21 kilometer lang, så bilen kan nå at komme op i hastighed, og så den kan nå at bremse.

Per Wimmer ser frem til kørslen, men han er bevidst om, at det ikke er helt ufarligt.

– Det er jo ikke uden risiko, men hvis ikke man tager en vis risiko, så er det svært at leve. Jeg er jo eventyrer, og hvis man er eventyrer og har lyst til at bryde rekorder og gøre ting, folk ikke har gjort før, så er der også et vist risikoelement, siger han.

Eventyreren Per Wimmer har tidligere gjort sig bemærket, da han i 2008 foretog et tandem-skydive udspring fra ni kilometers højde. I minus 60 grader sprang han og englæderen Ralph Mitchell ud fra toppen af Mount Everest.

Desuden har Per Wimmer en meget stor passion for rummet. Han har de sidste ti år blandt andet forberedt sig på en rumrejse med eventyreren og milliardæren Richard Branson.