Baronesse trak folk til forudsigeligt hippie-show

Designer Henriette Zobel og veninden Caroline Flemming – sidstnævnte var et godt valg som model til showet for Pureheart. 
Foto: Jan Jørgensen

Henriette Zobel kan være godt tilfreds med sit valg af veninden og TV-baronessen Caroline Flemming som model til sit modeshow for mærket Pureheart.

Af Karina Edlund Jensen

TV-baronessen sørgede for medieopmærksomhed i en grad, som Zobels forudsigelige kollektion med satin, pailletter og indisk print simpelthen ikke kan mønstre her i 2008.

”Hvis alle fotograferne løber ud backstage efter Caroline, når showet er færdigt, så skal du altså filme det!”

Så er det sagt. Langt de fleste journalister, tvfolk og fotografer kom ikke til Pureheart-showet på Hotel D’Angleterre for at få et præmiebillede af Henriette Zobels gulvlange, indisk-orange kjoler. Lige meget hvor mange spande glimtende pailletter i sølv og guld, hun nu havde hældt på dem.

Dagens bedste historie fra showet var derimod, at Zobels veninde, den nyligt fraskilte og kommende tv-værtinde, baronessen Caroline Fleming, skulle gå model.

Blandt de særligt godt placerede gæster var desuden grevinde Alexandra af Fredensborg, finansmanden Per Wimmer, kendisfrisøren Gunbritt og journalist Vibeke Hartkorn, så fotograferne havde noget at blitze af før showstart.

Intet nyt under solen

TV-baronessen kom også først ud på podiet i en kjole, som straks antydede, at der ikke var meget nyt at spore i Pureheart-kollektionen.

En gulvlang kjole i grønt print med guldpailletmønster på brystet. Faktisk så gulvlang, at TV-baronessen skulle koncentrere sig en ekstra gang for ikke at snuble i den med sine høje, sorte Christian Louboutin-stiletter.

Det samme print gentog sig på flere kjoler – både i kort A-form og kjoler med empire-snit.

Zobels eget ord for kollektionen er ’hippie luksus’. Silketunikaen og flagrende printkjoler snævret ind med et lille bælte eller pailletbånd var da også godt repræsenteret.

Kvindesilhuetten ser efter Zobels visioner figursyet ud igen i år – ligesom perlekjoler i rød, blå, grøn, orange og evigtsort sat sammen med en lille overbroderet pailletvest er hendes fremtidsvision.

De sorte kjoler kæler hun for ved at sætte et par skrigfarvede gamacher i orange eller rød til.

Synes du, at du har hørt den smøre før, så har du ganske ret.

Der manglede nytænkning og mod til at hoppe uden for de indisk-orienterede farver og print for virkelig at sparke kollektionen ind i 2008.

Afslutningsbilledet af TV-baronessen i en hvid brudekjole med pels på hovedet må siges at være fotografernes mest fremsynede udbytte fra Pureheart.