Verdensmanden Per Wimmer fra såvel London som Slagelse: Fredag aften og lørdag kunne alle verdens nyhedsmedier – og derfor
 også vi – berette om, at Rumskibet fra Virgin Galactic var styrtet ned i Californien med én dræbt og én hårdt kvæstet. Og netop dette
 rumfartsprojekt har jo den store, lokale udløber, at Per Wimmer & Wimmer Space er en del af hele projektet. Fredag aften kl. 20 blev
 han i familiens sommerhus ved Knivkær ringet op af TV 2, og kort tid efter sad han i deres tv-studie i København. Foto: Nicholas P. Hansen

Per Wimmers rumskib styrtet og smadret

Blot otte timer efter, at den slagelseanske rum-eventyrer i Sct. Mikkels Kirke i Slagelse havde bisat sin far, Leif Wimmer, erfarede han, at hans rumskib fra Bransons Virgin Galactic, var smadret under testflyvning

Af John Hansen

Den på én gang farlige og fantastiske rumfart blev fredag aften ramt af en tragedie ved en nedstyrtningsulykke i Californien.

Rumskibet styrtede under en testflyvning ned og mindst én pilot omkom.

Der er tale om det rumskib, som – fortalt så sent som for to uger siden i Uge Nyt – at den slagelseanske eventyrer og rumpionerer Per Wimmer er planlagt til at skulle sendes op i rummet med.

Nu spørgsmål om 2015?

Efter mere end ti års intens træning, stræben og kamp for at få alle affyringstilladelser i orden, så det ifølge Per Wimmer selv stærkt ud til, at “rum- og astronautturen nu endelig kan finde sted i 2015.”

Og i skrivende stund må der naturligvis nu igen rejses spørgsmålstegn ved tidsplanerne.

Det er en tragedie

“Jamen, det er jo mit rumskib, der nu ligger smadret… og jeg kender de folk, der tester tingene – det er en tragedie,” reagerede Per, da han i Slagelse blev orienteret om, at ulykken var sket.

Ulykken fandt faktisk sted ganske få timer efter, at Per Wimmer – med 150 deltagende i Sct. Mikkels Kirke i Slagelse fredag kl. 12 – havde været med til at bisætte sin egen far. Leif Wimmer, kendt bilmand i Slagelse, døde forleden dag, 79 år gammel.

“Jeg har en drøm, en vision”

“Det er et stort set-back for vort rumprojekt – og dem har vi også oplevet tidligere f.eks. i 2007,” berettede Per Wimmer fredag aften i tv-studierne hos TV 2 News i København.

Men som en sand pionér, er Per heller ikke villig til at stoppe helt op – eller løbe skrigende bort. Pointerer han også overfor Uge Nyt/Søndaagsavisen lørdag formiddag.

“Nej, Vi har en drøm, vi har en vision. Og jeg er pionér og eventyrer… passionen er uformindsket stærk. Vi vil gerne opleve og udnytte Rummet, og forskellig modgang og tilbageslag får kun mig – og os – til at ville det endnu mere,” påpeger Per Wimmer.

Og det er da også den slags drømme og visioner,” som Per Wimmer fra tid til anden “underviser” drømmende børn og unge mennesker i på flere skoler i Slagelse Kommune.

“Man skal gå efter sine drømme – og tro på sine ideer,” pointerer Per altid. Men han har også altid med i bagagen, at man ikke skal være dumdristig – og “skal indkalkulere de risici, der måtte være, på en fornuftig vis.”