Dansker med billet til styrtet rumfartøj: Som en kniv i hjertet

Per Wimmer skulle med det rumfartøj, der er styrtet ned i en ørken i USA.

Drøm. Den danske finansmand og rumentusiast Per Wimmer havde booket billet til rumfartøjet SpaceShipTwo – Foto: Niels HOUGAARD

»Det er dybt, dybt tragisk. Det er som at få en kniv i hjertet«.

Sådan lyder det fra den danske finansmand og rumentusiast Per Wimmer, der har booket billet til rumfartøjet SpaceShipTwo, som er styrtet ned i en ørken i USA. En pilot er død i ulykken, mens den anden pilot, der skød sig ud af sig ud af rumfartøjet i en faldskærm, er alvorligt såret.

»Vi har endnu ikke hørt nogle navne, men jeg kender en del af testpiloterne derovre, så det er dybt tragisk, siger Per Wimmer, der desuden er personlig ven af den britiske iværksætter Richard Branson, som er manden bag rumprojektet«.

»Jeg ved, at det her projekt ligger meget tæt på Richards hjerte, så der er ingen tvivl om, at han er meget ked af«, siger Per Wimmer til Ritzau.

Per Wimmer fortæller, at testprogrammet af SpaceShipTwo var inde i en afgørende fase. Og selvom ulykken sætter Richard Bransons rumprojekt tilbage, så tror Per Wimmer på ingen måde, at det kan få ham til helt at stoppe projektet.

»Intet ændrer sig for mig«

»Jeg er sikker på, at den testpilot, som er død i dag, ville ønske, at vi fortsætter programmet«.

»Vi ved, at det kan være et farligt job at være astronaut, men vi har alle sammen den holdning, at nogle gange er der omkostninger ved at være pioner og skubbe grænserne længere ud for menneskeheden«, siger Per Wimmer.

»Det har nogle omkostninger, og det er vi bevidste om«, siger han.

Per Wimmers egen drøm om at komme i rummet lever også videre. Ud over billetten til SpaceShipTwo har han billet til to andre rumprojekter, og han vurderer nu, at et af de to andre projekter vil nå rummet tidligere end SpaceShipTwo.

»Det at udleve sine drømme er mit mellemnavn. Intet ændrer sig for mig«, siger Per Wimmer.