Vedvarende energi - den næste boble?

Den danske finansmand Per Wimmer, der blandt andet er kendt for sin deltagelse i kapløbet om at være første dansker i rummet, skyder med skarpt mod den grønne energibranche. Det skriver Ingeniøren.

– Der er så mange ligheder mellem denne boble og boligboblen i USA, at det er skræmmende. Vi er ved at gøre nøjagtig samme fejl nu, som vi gjorde dengang, bortset fra, at det denne gang er inden for vedvarende energi, siger Per Wimmer, som i går udgav bogen “Den grønne boble – Hvordan gode intentioner er forvandlet til højtflyvende spekulation”, til Ingeniøren.

Per Wimmer hævder, at en stor del af branchen er blevet permanent afhængig af statstilskud, og at støtten har skabt en betydelig finansiel boble. Han ser paralleller mellem denne grønne boble og tidligere bobler.