Följ TEDxKiruna live på webbsändingen idag 13 mars, start kl 13.00 CET

Idag den 13 mars är det dags igen för idéspridningskonferensen TEDxKiruna, ett event där publiken möter entreprenörer, innovatörer, forskare, formgivare, kommunikatörer och astronauter som delar med sig av sina idéer genom inspirerande föredrag, för första gången under jord, i LKABs besöksgruva, i Kiruna in Swedish Lapland.

Paolo Nespoli; italiensk astronaut; “space – a gateway to personal transformation”

Dr Annika Steiber: som avslöjat Googles hemlighet “continuous innovation”

Per Wimmer: förväntas bli den första dansken i rymden och har anmält sig till tre rymdresor samt genomgått rymdträning.

Peter Majanen: ”är norrbottningen eljest”? Peter som de senaste 20 årenarbetat med att analysera trender och värderingar delger en ny studie om utvecklingen i Norrbotten. 

Åsa Petersen: “stolthet bortom normen”. Åsa har skrivit under hela sitt vuxna liv, bl a om rätten att välja och leva våra egna liv; hur kan vi uppnå jämställdhet, bekämpa rasism och stoppa homofobi. 

Jens Thoms Ivarsson; head of design på ICEHOTEL; “transforming ideas into experiences”

Kelly Odell: pastorn som blev affärsman; “change is part of our time”

Helena Jönsson Karlberg: med fokus på design som drivkraft; “the power of designing a region”

Anders Lundgren: ansvarig för city transformation på LKAB; “city transformation, roles, places, time”

Spaceport Sweden arrangerar TEDxKiruna i samarbete med LKAB, Loveatwork, Swedish Lapland Tourism, Kiruna Annonsblad, HS Copy, Geektown, Kiruna Kommun, Norrbottens Handelskammare, Sparbanken Nord, Norrlandsfonden, Flight Physiological Centre, Progressum, Matti Eklund AB, Muskot Media, Norrskenet, Camp Ripan, LTU Upplevelseproduktion och Rymdgymnasiet.

Se livesändningen på www.tedxkiruna.com/live

Twitter: #TEDxKiruna


Facebook: TEDxKiruna

About TEDTED is a nonprofit organization devoted to Ideas Worth Spreading. Started as a conference in California 30 years ago, TED has grown to support those world-changing ideas with many initiatives. At a TED conference, the world’s leading thinkers and doers are asked to give the talk of their lives in 18 minutes or less. TED speakers have included Roger Ebert, Sheryl Sandberg, Bill Gates, Elizabeth Gilbert, Benoit Mandelbrot, Philippe Starck, Ngozi Okonjo-Iweala, Brian Greene, Isabel Allende and former UK Prime Minister Gordon Brown. Three major TED events are held each year: The TED Conference takes place every spring in Vancouver, Canada, simultaneous with TEDActive, in Whistler, BC; and the TEDGlobal Conference takes place each summer in Edinburgh, Scotland.

On TED.com, talks from TED conferences are shared with the world for free as TED Talks videos. A new TED Talk is posted every weekday. Through the Open Translation Project, TED Talks are subtitled by volunteers worldwide into more than 90 languages.

Spaceport Sweden ska med bas i Kiruna etablera Europas första och självklara rymdupplevelsecentra och rymdhamn som erbjuder äventyr och rymdresor för privatpersoner och forskare samt tjänster för akademi och företag. Vår mission är att utveckla en komplett rymddestination där vi kan göra rymden tillgänglig för alla genom lärande rymdäventyr på jorden, i luften och i rymden.