Højtragende dansk vision: Her skal bygges gigantisk skyskraber

Jacob Damkjær Nielsen

Foto: Mostphotos.com

Det var højtravende fremtidsvisioner der blev luftet i Holbæk, da der tirsdag eftermiddag var indbudt til erhvervskonference i konferrencecenteret Hal-E på Østre Havnevej i Holbæk. Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Her var blandt andre den tidligere adm. direktør for Instituttet for Fremtidsforskning, Axel Olesen, indbudt – og han kom med dagens vel nok mest spektakulære forslag.

Fremtidsforskeren havde medbragt en illustration, der viste, hvordan et stationscenter i Holbæk anno 2020 kunne tage sig ud – et imponerende tårn, der var designet efter verdens næsthøjeste bygning, den 508 meter høje Taipei 101 i Taiwan.

Ifølge dagbladet Nordvestnyt mente Axel Olesen, at Holbæk burde have Danmarks højeste bygning med virksomhedskontorer.

Erhvervskonferencen i Holbæk var for virksomheder, der ønsker at få inspiration til deres forretningsudvikling – og inspiration var der masser af.

De lokale erhvervsfolk hørte også et oplæg fra den succesrige finansmand Per Wimmer, som udover at være dygtig i finansverdenen, også elsker andre mere ekstreme udfordringer. Han har sprunget ud i faldskærm over Mount Everest, dykket med hajer i Stillehavet og bliver den førstedansker i rummet, når raketten er færdigbygget næste år.