Dansk millionær dykker ned til Titanic

Eventyrlysten. Finansmanden Per Wimmer er kendt for sin grænsesøgende adfærd. – Foto: Lars Krabbe (arkiv)

Finansmanden og eventyreren Per Wimmer vil som den første dansker dykke ned til vraget af verdens måske mest berømte skib, Titanic. Det skriver dagbladet Sjællandske lørdag.

Han er i forvejen kendt som noget af en eventyrer, men hovedsageligt på landjorden eller i luften. Nu gør han for alvor klar til en dukkert i dybet.

Midt i juli dykker han ned til vraget af krydstogtskibet, der ligger på 3.800 meters dybde. Skibet sank i april 1912 efter det ramte et isbjerg på sin jomfrurejse fra Southampton til New York.

Per Wimmer fortæller, at dykningen vil ske med stor hensyntagen til de følelser, der er omkring skibsforliset, som dengang kostede cirka 1500 mennesker livet.

»Vi gennemfører også dette projekt for at vise vores respekt for de berørte familier ved at huske denne tragiske aften, hvor Titanic forliste«, siger han til Sjællandske.

Vil være den første dansker i rummet
Per Wimmer gennemfører sit projekt sammen med en snes andre eventyrere, der deltager i dykningen.

De helt specielle miniubåde, som kan komme så dybt, rummer hver tre personer, og Per Wimmer er med første båd ned. Normalt kan en ubåd kun komme ned på 1000 meter.

Per Wimmer er blevet mangemillionær på sin investeringsbank i London. Han er født og opvokset i Slagelse.

Han prøver konstant grænser, har rejst i over 60 lande og har som den første gennemført et faldskærmsudspring over Mount Everest.

Inden udgangen af 2013 forventer han at være første dansker i rummet. I mellemtiden prøver han, hvordan der er på havets bund.