Skal mere end 3000 meter under havoverfladen

Dansk finansmand dykker ned til Titanic

Finansmanden og eventyreren Per Wimmer har før været på dybt vand – dog oftest i form af aktiviteter mellem himmel og jord.
Men nu gør han for alvor klar til en dukkert i dybet. Her ses en scene fra filmen ‘Titanic’. (Foto: MERIE WALLACE)

Finansmanden og eventyreren Per Wimmer har før været på dybt vand – dog oftest i form af aktiviteter mellem himmel og jord. Men nu gør han for alvor klar til en dukkert i dybet. Midt i juli dykker han nemlig – som den første dansker – ned til vraget af Titanic, som ligger 3.800 meter under havoverfladen.

Det skriver Sjællandske.

Per Wimmer lover, at dykket vil ske med stor hensyntagen til de følelser, der er omkring skibsforliset, som natten til 15. april 1912 kostede omkring 1.500 mennesker livet.

– Vi gennemfører også dette projekt for at vise vores respekt for de berørte familier ved at huske denne tragiske aften, hvor Titanic forliste, siger han til Sjællandske.

Finansmanden gennemfører sit projekt sammen med en snes andre eventyrere.

De helt specielle mini-ubåde, som kan komme så dybt, rummer hver tre personer, og Per Wimmer skal med den første båd ned.

Den danske eventyrer er blevet mangemillionær på sin investeringsbank i London. Han prøver konstant grænser, har rejst i over 60 lande og har som den første gennemført et faldskærmsudspring over Mount Everest, skriver Sjællandske.

Inden udgangen af 2013 forventer Per Wimmer desuden at blive den første dansker i rummet.

BNB