100 mio. på kontoen er det værste

24-09-10: 19:15 | af: Christian Kjær, chrk@tv2.dk

Jubii-stifteren Martin Thorborg prøvede at være god for 120 millioner kroner -det er noget af det værste,
han har prøvet, siger han nu. Foto: Scanpix

Rigmændene Martin Thorborg og Per Wimmer, der begge har prøvet at have millioner af kroner på kontoen taler ud til JPtv om det at have millioner af kroner på kontoen.

“At få 100 millioner kroner var den største ulykke, der kunne ske for mig. Alt materielt blev fuldstændig ligegyldigt for mig”, siger stifteren af Jubii Martin Thorborg til JPtv.dk.

“Jeg kan huske, at jeg så en kæmpe fladskærm til 80.000 kroner, og det første, jeg tænkte var, at jeg ikke gad slæbe den hjem. Jeg gad ikke det besvær og heller ikke besværet med at bore huller i væggen. Alt det materielle, jeg tidligere havde haft lyst til, blev pludselig ligegyldigt”, fortæller Martin Thorborg.

Martin Thorborgs værdier i form af aktier faldt igen, og han er derfor ikke længere god for 120 millioner kroner som dengang.

…Men nu vil han have millioner igen
Men selvom han var ulykkelig dengang, kæmper han nu alligevel for at tjene millioner igen.

“Jeg tror, det er mine forskellige hjernehalvdele, der kæmper mod hinanden. Den analytiske fortæller mig, at med 100 millioner kroner kan jeg være sikker på, at min familie har de goder, de har i dag, at vi kan blive boende i det dejlige hus, vi har, og mine børn kan gå i den privatskole, de går i”, siger Martin Thorborg, der mener, hans passionerede hjernehalvdel samtidig fortæller ham, at det er det værste der kan ske for ham personligt, hvis han igen får så mange penge.

Iværksætteren sammenligner det at være så rig med at spille matador og så starte med at have hele banken fra starten.

“Så skal du finde en anden skønhed i at spille matador. Hvad skulle det være?” spørger han og slutter:

“Jeg ved det kraftedeme ikke”.

Wimmer: Penge er ikke succes
Per Wimmer, der er ejer af Wimmer Financial har ligeledes tjent store penge. Han fortæller, at

mange af de mennesker, han kender på børsen i New York Wall Street – mennesker med rigtig mange penge – er dybt, dybt ulykkelige.

“Det er faktisk ret tragisk at se – fordi de har alle de penge her og har kunnet skabe sig den store frihed til at gøde, hvad de har lyst til”, siger Per Wimmer og slår så fast:

“Derfor er succes frem for alt ikke penge. Penge er et middel. Og det er et middel, der kan være godt at have. Men det er fremfor alt ikke et mål i sig selv. Dem, der gør det til et mål i sig selv, de kører af sporet”, siger Per Wimmer.

Riganden Per Wimmer har set mange af sine bekendte være ulykkelige, selvom de havde penge til at gøre hvad de ville.