På rum-skole med JP

Jyllands-Posten lancerer nyt skoleprojekt, “Rejsen til rummet”, der med Per Wimmer i front skal give skolebørn mere appetit på viden om rummet.

Finansmand og rum-entusiasten Per Wimmer er frontfigur i Jyllands-Postens skoleprojekt “Rejsen til rummet”, der lanceres i dag og skal sætte rummet og rumforskning på skolernes dagsorden. Det skriver Jyllands-Posten i en pressemeddelelse.

“Jyllands-Posten fostrede Galathea 3-ekspeditionen bl.a. for at styrke unges interesse for naturfagene, og “Rejsen til rummet” ligger i forlængelse af dette initiativ,” siger chefredaktør Henrik Thomsen, Jyllands-Posten, i meddelelsen.

Danske virksomheder inden for rumforskning spiller en central rolle i forløbet, som omfatter lærerkurser, undervisningsmateriale, en landsdækkende emneuge og en konkurrence, hvor skoleeleverne i 8. og 9. klasse efter sommerferien udfordres til at komme med design-ideer til en fremtidig forskningsbase på månen.

Samarbejdspartnerne tæller bl.a. DI – Organisation for erhvervslivet, videnskab.dk og ‘WimmerSpace’.