Priskrig på rum-rejsen år 2011

Mon ikke en smut-tur ud i den lydtomme intethed er den ultimative julegave midt under en finanskrise? Jo, men har du stadig en halv million til at sende ud i den blå luft?

Hvis svaret er nej og krisen totalt har drænet dit jule-budget kan du heldigvis vinde flotte præmier med pleasure.dk i konkurrencen HER

I Rummet kan ingen høre dig skrige dine frustrationer ud over en afdanket pensionsopsparing og så er prisen for oplevelsen efterhånden til at komme i nærheden af for andre end de russiske oligark-drengerøve.

Nu har det andet rumrejse-selskab nemlig meldt sig på markedet og startet en priskrig mod den etablerede rival Virgin Galactic, som ejes af Richard Branson.

Dansker ombord

Californiske Xcor Aerospace tilbyder nu ture med deres Lynx-fartøj til under halvdelen af prisen hos Virgin Galactic. Turen starter i Mojave-ørkenen i starten af 2011 med bl.a. danskeren Per Wimmer som en af de første betalende gæster.

Eventyreren Wimmer har et klart mål med sit køb af billet. “Mit mål er at placere Dannebrog på Månen en dag,” siger han til Reuters.

Virgin Galactics SpaceShipOne

I forhold til en 200.000 dollar dyr tur i Virgins fartøj SpaceShipOne, koster en tur i Lynx med Xcor ‘kun’ 100.000 dollar. Men Virgin har allerede scoret 200 kunder, der har betalt depositummet på 20.000 dollar, så Xcor skal have sjanghajet betalende kunder hurtigst muligt for at hævde sig på dette stadig jomfruelige marked.

Lynx-fartøjet er endnu kun på tegnebordet

Ex-astronaut bag styret

Piloten i Lynx bliver den tidligere astronaut og pilot Richard Searfoss, der forhåbentligt vil lade Lynx’en sikkert efter en halv times rum-tur op til 61 kilometers højde, hvor vægtløsheden tager over.

De 100.000 dollar inkluderer et femdages ophold på et luksushotel, hvor man kan forberede sig på rejsen og mageligt gennemgå de obligatoriske helbredscheck