Ny raket sender dansker på rumfærd

Finansmanden og eventyreren Per Wimmer bliver første passager i ny type discountraket, som efter planen skal opsendes senest i 2011.

Danmark er rykket et skridt nærmere rummet. Den amerikanske raketmotorvirksomhed XCOR vil tilbyde kommercielle flyvninger i rummet. Og først på passagerlisten står den danske eventyrer og finansmand Per Wimmer. Det skriver Kristeligt Dagblad.

Raketten skal opsendes senest i 2011.

Per Wimmer har også lagt billet ind på to andre rumflyvninger og er dermed formentlig sikret sig at blive den første dansker i rummet. Og meget tyder på, at han også bliver blandt de første til at introducere en helt ny og langt billigere form for rumturisme. XCOR tilbyder udsigt til Jorden i nogle timer for omkring 1,2 millioner kroner.

– Det er en livslang drøm, der går i opfyldelse, siger Per Wimmer, som samtidig håber at blive en god ambassadør for rumflyvningenskonceptet, som han kalder “easy jet i rummet”.