Tandemspring over Mt. Everest

Per Wimmer fotograferet i de himmelråbende omgivelser i Himalaya inden verdensrekordudspringet
i tandemfaldskærm. Foto: WimmerSpace

Himalaya: Danske Per Wimmer med rødder i Slagelse fik mandag gennemført sit drømmespring i Himalaya efter flere dages udsættelse på grund af tåge.

Bent Helslev
06. Oktober 2008

I dagevis har Per Wimmer ventet på, at vejret over Mount Everest i Himalaya skulle arte sig – at tågen skulle lette, så han som den første i hele verden sammen med sin makker og instruktør Ralph Mitchell kunne springe ud i tandemfaldskærm over verdens højeste bjerg.

Søndag var det så vidt, at adskillige enkelt-springere allerede havde forladt den lille Pilatur Porter-flyvemaskine, da operationen blev afbrudt på grund af tåge. Per Wimmer og hans makker stod ellers for tur.

Mandag kl. 03.07 dansk tid lykkedes det så at foretage tandemfaldskærmsudspringet. Mandag stod Wimmer og hans makker nemlig først i køen af udspringere. Både Per Wimmer og hans makker kom ned i hel og uskadt tilstand en verdensrekord rigere.

Om oplevelsen siger Per Wimmer:

– Det er en fuldstændig overvældende følelse. At hænge over de højeste og smukkeste tinder i verden kan simpelthen ikke beskrives. Samtidig er det jo noget, vi har arbejdet på i mere end to år – og det er noget, ingen af os har gjort før.