Dansker sprang ud over verdens tag

Per Wimmer fra Slagelse var i går den ene halvdel af det første tandemfaldskærms-udspring over Mount Everest

Sammen med en faldskærmsinstruktør sprang Per Wimmer fra Slagelse i går ud fra et fly i ni kilometers højde over toppen af verdens højeste bjerg.

»Det er en fuldstændig fantastisk følelse. At hænge deroppe og se verdens tag fra oven kan simpelthen ikke beskrives,« siger den danske finansmand og eventyrer, Per Wimmer, i en pressemeddelelse.
Forud for springet over det 8.848 meter høje Mount Everest er gået flere års planlægning af ‘The First Ever Everest Sky Dive Expedition’.

Ekspeditionen blev først forsinket af systemskiftet i Nepal, men 21. september var alt på plads, og ekspeditionens 29 faldskærmsudspringere og 15 observatører kunne begynde at samles i Katmandu.

Hård træning i tynd luft
Siden da er der blevet trænet hårdt i højderne for at vende sig til den tynde luft. Selv efter den hårde træning skulle vejrguderne give sig, før springet kunne lade sig gøre.

Men i går morges dansk tid kunne først tre erfarne solo-springere svæve ned over verdens tag, og derefter danskeren med sin instruktør.

»At det lige blev mig, der sprang high altitude som den første tandemspringer, var vel en kombination af tilfældigheder og god forberedelse,« siger Per Wimmer i sin pressemeddelelse.

Per Wimmer landede sikkert sammen med sin faldskærmsinstruktør Ralph Mitchell i fire kilometers højde nær byen Syangboche dybt inde i den nepalesiske del af Himalaya-bjergene.

Næste store eventyr for Per Wimmer bliver formentlig en tur ud i rummet, når kommerciel rumflyvning bliver en mulighed. Billetterne er købt, skriver han.