Første faldskærmsudspring over Mount Everest

Af PER BANG THOMSEN

For første gang nogensinde har en gruppe faldskærmsudspringere taget springet ud over verdens højeste bjerg, Mount Everest. Dansk multimillionær venter på, at det skal blive hans tur.

Tre højtflyvende vovehalse skrev sig i morges ind i rekordbøgerne, da de som de første i verdenshistorien sprang i faldskærm ud over verdens højeste bjerg, Mount Everest. Det skriver BBC i dag.
Udover selve svæveturen over verdens højeste bjergkæde fik de tre udspringere, der kom fra Storbritannien, New Zealand og Canada, et minutlangt frit fald.
Springet, der har taget 15 år at planlægge, kostede omkring 130.000 per person. Men britiske Holly Budge, der var en af de tre udspringere, sagde efterfølgende til BBC, at oplevelsen havde været alle pengene værd.
– Det var fantastisk. Helt spektakulært. Vi havde et frit fald på omkring et minut, og mens vi var over skyerne, kunne man se Everest og alle de andre høje bjerge, siger hun.

Dansk millionær i venteposition

Lige nu venter en gruppe på 29 udspringere på, at det skal blive deres tur til at hoppe ud over verdens højeste bjergtinde. En af dem er den 39-årige danske finansmand og multimillionær Per Wimmer, som har befundet sig i Nepal siden den 23. september. Han skulle have sprunget i morges efter de tre andre faldskærmsudspringere, men på grund af pludselig tåge måtte han aflyse springet i sidste øjeblik.
– Vi var parat til at flyve af sted, men lige pludselig begyndte tågen at rulle hurtigt imod os fra enden af startbanen. På mindre end ti minutter gik banen fra at være åben til at være helt lukket. Det var ubærligt, skriver Per Wimmer på sin blog.
Han regner dog med, at han kan få lov til at springe i morgen.
Udover sin kommende faldskærmstur har Per Wimmer også planer om at blive den første dansker i rummet. Han har allerede været igennem et større astronaut-kursus, hvor han blandt andet prøvede at være vægtløs. Derudover har han allerede reserveret plads på tre af Virgin-bossen Richard Bransons kommende rumturer for almindelige mennesker, som efter planen bliver skudt af sted næste år.