Slagelse-eventyreren Per Wimmer er nu mindre end et døgn fra at skrive verdenshistorie.

Per Wimmer klar til springet over Everest

Skrevet af: Kent Kjersgaard-Hansen 03. okt. 2008 

Slagelse-eventyreren Per Wimmer er nu mindre end et døgn fra at skrive verdenshistorie.

I morgen tidlig vil han, som en af de første nogen sinde, springe ud i faldskærm over verdens højeste bjerg.

– Vi er kommet så langt, og de seneste dage har været hårde med dårligt vejr og forsinkelser, men nu er vi klar. Der ligger to års planlægning bag det hér, men det virker stadig en smule urealistisk, at vi rent faktisk har tænkt os at gøre det. Testspringene er overstået, og hvis vejret følger det mønster, det har haft de seneste par dage, springer vi i morgen tidlig, siger Per Wimmer fra dropzonen i fire kilometers højde dybt inde i Himalaya-bjergene.

Herfra vil en lille Pilatus Porter-maskine i de tidlige morgentimer lette fra den knoldede og stenede landingsbane på bjergsiden for at stige fem kilometer og sende de første faldskærmsudspringere i historien ud over de højeste tinder i verden – kulminationen på de seneste to ugers planlægning, trekking og ventetid i Nepal.