Wimmer klar til at springe i Himalaya

Per Wimmer har en uges tid til at forberede sig inden det store spring 2. oktober.  

Slagelse/Katmandu: Eventyrer fra Slagelse er en smule nervøs før udspring i faldskærm over verdens højeste bjerg.

Den danske finansmand og eventyrer Per Wimmer, der stammer fra Slagelse, er som tidligere nævnt på vej ud i nye ekstreme eventyr. Han er for kort tid siden landet i Nepals hovedstad Katmandu i Haimalya-bjergene, hvor han skal deltage i den historiske FIRST EVER EVEREST SKY DIVE-ekspedition.

Per Wimmer mødes i disse timer med ligesindede, der ligesom ham som de første nogen sinde, har sat sig for at springe ud i faldskærm over verdens højeste bjerg. Foran dem venter en uges sidste hektiske forberedelser, trekking i bjergene, akklimatisering og overlevelsestræning før det store spring.

– Jeg er utrolig spændt – og hvis jeg skal være helt ærlig også en smule nervøs. Selvom jeg efterhånden har prøvet mange forskellige ting i mit liv, er det her absolut det mest ekstreme. Ingen har nogen sinde før forsøgt at spring ud i faldskærm over Mt. Everest, og alle detaljer skal være helt på plads, for at det kan lykkes.

Min mor er i hvert fald heller ikke helt rolig, skulle jeg hilse at sige. På den anden side er det også en historisk begivenhed, som jeg virkelig gerne vil være en del af, og jeg kan den fantastiske følelse af eventyr helt ind i maven, nu da jeg er ankommet og er begyndt at møde de andre deltagere,” siger Per Wimmer fra Katmandu.

I alt deltager 30 udspringere fra hele verden på THE FIRST EVER EVERET SKY DIVE-ekspedition, og hvis alt går som planlagt, og vejret på verdens højeste bjerg arter sig, vil den første deltager forlade Pilatus Porter flyveren i lidt over ni kilometers højde den 2. oktober tidligt om morgenen.