Dansker springer ud over Everest

Af JANNICK RASMUSSEN

Danske Per Wimmer er landet i Nepal, hvor han deltager i det historiske faldskærmsudspring over Mount Everest.

Der er dansk islæt i blandt, når 30 vovehalse deltager i den såkaldte “First Ever Everest Sky Dive”-ekspedition, og som historiens første vil springe i faldskærm over verdens højeste bjerg, Mount Everest.

Den danske finansmand Per Wimmer landede mandag i Nepals hovedstad, Katmandu, hvor han sammen med sine ligesindede skal forberede sig på springet i næsten ni kilometers højde.

Intens forberedelse

De hektiske forberedelser kommer blandt andet til at indebære trekking i bjergene, akklimatisering og overlevelsestræning.

“Ingen har nogen sinde før forsøgt at spring ud i faldskærm over Mount Everest, og alle detaljer skal være helt på plads, for at det kan lykkes,” forklarer Per Wimmer, der så småt er begyndt at få sommerfugle i maven.

“Jeg er utrolig spændt, og hvis jeg skal være helt ærlig også en smule nervøs. Selvom jeg efterhånden har prøvet mange forskellige ting i mit liv, er det her absolut det mest ekstreme,” siger han uddyber.

Følelse af eventyr

“På den anden side er det også en historisk begivenhed, som jeg virkelig gerne vil være en del af, og jeg har den fantastiske følelse af eventyr helt ind i maven, nu da jeg er ankommet og er begyndt at møde de andre deltagere.”

Hvis vejret ellers arter sig på verdens højeste bjerg, vil den første faldskærmsudspinger forlade Pilatus Porter-flyveren den 2. oktober tidligt om morgenen.