De dyreste reklamedrenge tager 150.000 kr. for et foredrag

Af Søren Dietrichsen

To danskere har skabt sig et internationalt ry, og kan hæve astronomiske honorarer for foredrag ved internationale konferencer og møder med virksomheder.

To danske eksperter i markedsføring, henholdsvis Martin Roll og Martin Lindstrøm, kan hæve astronomiske honorarer på 150.000 kroner pr. foredrag. Dermed er de helt med i toppen på listen over Danmarks dyreste talere.

Og de høje priser afskrækker ikke kunderne, der vil gå langt for at få de bedste talere på podiet. Ifølge agentbureauet Athenas er Martin Roll en særdeles efterspurgt taler på blandt andet de 100 mest indflydelsesrige konferencer.

De høje timepriser er en konsekvens af hans status som en af verdens førende eksperter indenfor ledelse og branding. Det betyder også, at han rådgiver bestyrelser og direktioner blandt de største virksomheder i Asien og på Fortune 500 listen globalt.

Martin Lindstrøm, der er uddannet på Reklameskolen, rejser ligeledes verden rundt, og er anerkendt som en af de største navne inden for brandingindutrien.

Han har arbejdet i ledende stillinger i British Telecom og Asia Pacific, og fungerer desuden som rådgiver for følgende Fortune 100-brands: Disney, Mars, Pepsi, LEGO, American Express, Mercedes-Benz, Reuters, Pepsi, McDonald’s, Kellogg’s, Yellow Pages og Microsoft.