Danmarks dyreste talere

Af Berlingske Research: Anders Wykow Hansen Onsdag den 2. april 2008, 14:08

Erhvervslivets bedst betalte taler kan hæve 150.000 kroner i honorar for et foredrag.

Danmark er et af de billigste foredragslande i verden. Dels er afstandene korte, så foredragsholderen ikke behøver sætte flere dage af til et foredrag, dels ligger det i den danske mentalitet, at ens tid nok er dyrebar, men altså ikke så dyrebar, at kan kræve honorarer i 100.000 kroners- klassen. Alligevel kan virksomhedernes foretrukne talere hæve betragtelige honorarer.

Blandt de dyreste danske foredragsholdere finder man navne som Martin Roll, Martin Lindstrøm og Per Wimmer. Ifølge bookingfirmaet The Competence Company er markedet for foredrag til erhvervslivet i vækst, selvom priserne for at hyre danske foredragsholdere endnu ligger fjernt fra de skyhøje priser som især amerikanske og engelske foredragsholdere kræver. Richard Branson og Bill Clinton er blandt de dyreste udenlandske navne, der har talt for et dansk publikum. Og de kræver rask væk honorarer i millionklassen. I bookingfirmaet Athenas spår man, at priserne vil stige, idet de store internationale navne, der har været i og kommer til Danmark for at tale, vil være med til at presse prisniveauet op.

Per Wimmer

Pris 32.000 kr.

Født for 39 år siden i Slagelse. Ejer i dag sin egen bank i London og bliver muligvis den første dansker i rummet. Per Wimmer har et imponerende CV, der bl.a. inkluderer en grad i økonomi fra Harvard University, praktikophold hos FN i Geneve, ansættelse som konsulent hos McKinsey & Co., samt en stilling som direktør i firmaet Goldmann Sachs & Co. Wimmers seneste projekt er at foretage flere rumrejser i 2009/2010, hvilket han er gået i skarp træning til.