Hemmelige millionærer på TV 2

Mandag 17. marts 2008
Af 
Karsten Jensen

‘Den hemmelige millionær’, TV 2’s nye programserie med premiere i morgen den 18. marts, har indtil nu været meget, meget hemmelig. Nu er programmerne optaget og de sidste millionærer har afsløret deres identiteter efter at have byttet deres vante omgivelser ud med et liv, der er markant anderledes.

Seks danske millionærer bytter deres komfortable liv ud med en tilværelse i nogle af landets mest belastede miljøer. I en verden langt fra deres egen, finder de lokale ildsjæle, inden de afslører sig selv som både velgørere og hemmelige millionærer.

De er seriøst rige danskere, der seriøst gerne vil gøre en forskel. Faktisk så seriøst, at de er villige til skille sig af med et betydeligt beløb af deres egen formue, for at hjælpe mennesker, der har været mindre heldige i livet.

I ti dage forlader millionærerne deres normale hverdag og komfortable velhavertilværelse. De bytter luksus og privilegier ud med et lavpris-budget og mere primitive forhold. I de ti dage lever de anonymt med en til lejligheden opdigtet identitet i et helt andet og noget lavere samfundslag – med det formål at hjælpe dem, der har brug for et økonomisk skulderklap.

I løbet af opholdet vil den hemmelige millionær møde de lokale og få nye venner, søge arbejde som ufaglært, leve på bistandshjælp samt lave masser af frivilligt arbejde. Alt sammen for at kunne vurdere, hvem der har mest brug for at modtage deres penge.

På den tiende dag vil millionærerne afsløre deres sande identitet for de folk, de har mødt i løbet af deres ophold – og de vil forære hundrede tusindvis af kroner væk. Hvor stort et beløb de giver, er helt op til millionæren selv – men det er et beløb, der kan ændre modtagernes arbejde for de svageste og få drømme til at gå i opfyldelse.

I det første program kan seerne møde Per Wimmer på 39 år. Han er multimillionær og ejer sin egen bank i London. Nu har han valgt at forlade privatchauffør og luksusliv i London for i ti dage at leve i Nakskov. Han vil udgive sig for at være en arbejdsløs tilflytter, men i virkeligheden er han på jagt efter ildsjæle, der gør en forskel for andre. En jagt, der bringer ham i kontakt med en verden, han ikke vidste fandtes i dagens Danmark.

TV 2 har netop afsluttet optagelserne af i alt elleve ‘Den hemmelige millionær’-programmer.

De seks sendes nu i foråret, mens resten kommer på skærmen i efteråret. Ud over Per Wimmer, kan seerne møde Christian Normann, Icommerce. Han går undercover i Aalborg. Til daglig bor og arbejder han i Paris. Nu flytter han ind i en lejlighed i Aalborg, en lejlighed der ikke er meget større end hans entre hjemme på slottet i Paris.

I program tre hedder millionæren Jesper Buch. Jesper er blevet millionær takket være sit firma JustEat.

Millionær nummer fire er direktør Lise Aagaard fra smykkefirmaet Troldekugler. Lise og hendes 17-årige datter Isabel går undercover i Svendborg.

I program nummer fem møder seerne millionær Jens Alminde, EuroInvest. Jens går undercover i Københavns sydhavn, og forårets sidste program går Lars-Christian Brask, Carnegie Private Banking, undercover i Randers.

Programserien er lavet af Strix Television og har premiere i morgen på TV 2 kl. 20.