Hemmelig millionær uddeler penge

Af MARIE-LOUISE ANDERSEN

Multimillionæren Per Wimmer gav 300.000 kr. til beboere i Nakskov. Foto: Thomas Frandsen/TV 2

Tirsdag den 18. marts kan TV 2’s seere følge med i et nyt reality-program. I seks programmer om “Den hemmelige millionær” deler seks meget rige danskere ud af deres millioner.

Per Wimmer er født og opvokset i en middelklassefamilie i Slagelse. I dag er han multimillionær, han ejer sin egen bank i London og bliver måske den første dansker i rummet.

I et nyt TV 2-program deler han og andre rige danskere ud af deres formuer. I alt blev det til 300.000 kroner fordelt på fem mennesker.

Ifølge projektleder og journalist på TV 2 Lene Anker er det nye program en udløber af tidens nyeste trend, Corporate Social Responsibility, hvor firmaer tænker social ansvarlighed ind i deres virksomheds-strategi.

Multimillionær velgører

I TV 2’s program er det ikke virksomheder, der udøver social ansvarlighed. Det er ganske “almindelige” danskere med lidt flere penge end andre almindelige.

I det første program følger TV 2 den 39-årige Per Wimmers jagt på ildsjæle. Han flytter ind i en toværelses lejlighed i et socialt boligbyggeri i Nakskov. I løbet af de 10 dage, han bor der, kommer han i kontakt med en verden, han slet ikke vidste fandtes.

“Jeg har pludselig skullet indordne mig efter nogle helt andre ting. For eksempel var det super-irriterende pludselig at skulle planlægge min tid efter en busplan. Jeg er jo vant til at tage en taxi, hvis jeg skal et sted hen,” fortæller Per Wimmer.

Per Wimmer har sin egen investeringsbank i London og er ligeledes med i projektet Wimmerspace. Det er et projekt, der skal gøre ham til den første dansker i rummet.

Nogle gange skal man bare lytte

Selvom programmet drejer sig om penge, og Per Wimmer har doneret 300.000 kroner, kan andet også bruges i velgørenhedens navn. Nogle gange skal man nemlig ikke gøre meget andet end at lytte.

Per Wimmer mødte under sit ophold Irene. I flere år har hendes høreapparat ikke virket ordentligt, og hun har hørt alt, som befandt hun sig i en tønde.

Den eneste grund, til at hun ikke har fået det repareret, er, at hendes ørelæge bor på 1. sal, hvor Irene ikke kan komme op.

“Det er jo fuldstændig åndssvagt, men sådan forholdt det sig altså. Så jeg tog hende med til ørelægen, og nu er hun som en nyslået 10-mønt,” siger Per Wimmer.

Giver også i fritiden

Det er ikke en pludselig indskydelse, der har fået Per Wimmer til at deltage i programmet.

I sit rigtige liv, hvor der ikke altid er kamera på, hjælper han også andre. Blandt andet via sit rumprojekt Wimmerspace, hvor han støtter flere velgørenhedsorganisationer.

Han håber, at TV 2-serien vil inspirere flere danskere til at yde velgørenhed på den ene eller anden måde.

“Jeg tror, at vi nogle gange har så travlt med at komme frem i vores eget liv, at vi helt glemmer at se os tilbage. Det håber jeg, at jeg kan være med til at gøre folk bevidste om,” fortæller Per Wimmer.

Godt med “face to face” kontakt

Per Wimmer plejer at udøve sin velgørenhed gennem ledere i velgørenhedsorganisationer. Derfor synes han, at TV 2’s koncept med at møde modtagerne “face to face” er en rigtig god ide.

Per Wimmer forsøger at blive den første dansker i rummet.
På tirsdag er han millionæren i TV2’s program om “Den Hemmelige Millionær”.
 Foto: Thomas Frandsen/TV 2