Ny dokumentarserie på TV 2

I “Den hemmelige millionær” deler seks danske millionærer fra tirsdag 18. marts flere hundrede tusinde kroner ud til ildsjæle.

Når TV 2 har premiere på en ny dokumentar-serie, “Den hemmelige millionær”, lægger stati-onen sig op ad en af tidens nyeste trends: Corporate Social Responsibility. Det betyder på godt dansk, at firmaer nu tænker social ansvarlighed ind i deres virksomheds-strategi.

Trenden har også spredt sig til privatpersoner, og i “Den hemmelige millio-nær” kan seerne følge seks danske millionæ-rer, der deler flere hundrede tusinde kroner ud af deres egne penge.

I de 10 dage optagelserne til det enkelte program varer, bytter millionæ-rerne deres komfortable liv ud med en tilværelse i nogle af landets mest belastede miljøer. Her går de på jagt efter lokale ildsjæle, der gør en stor forskel for andre.

I det første program kan seerne møde 39-årige Per Wimmer. Han er født og vokset op i en middelklassefamilie i Slagelse, men er i dag multimillionær og ejer sin egen bank i London.

Pers jagt på ildsjæle bringer ham til Nakskov, hvor han flytter ind i en toværelses lejlighed i et socialt boligbyggeri. For bedre at forstå de forhold, nogle af hans naboer lever under, får han 620 kr. at leve for i de ti dage, han bor i Nakskov. Det svarer til, hvad en ufaglært har tilbage at leve for, når de faste udgifter er betalt. Undervejs kommer Per Wimmer i kontakt med en verden, han ikke vidste fandtes i dagens Danmark.

“Den hemmelige millionær” er baseret på det prisvindende britiske tv-koncept “The Secret Millionaire”, som TV 2 tidligere har vist. Den danske udgave produceres af Strix Television.

I sin jagt på ildsjæle i første afsnit af “Den hemmelige millionær” møder multimillionæren
 Per Wimmer bokseformanden Jan Rasmussen.