Finansmandens tur til rummet

Finansmanden Per Wimmer bliver – om alt går godt – den første dansker i Rummet. Foto: Mogens Flindt

Per Wimmer kan blive den første dansker i rummet: Han har reserveret et sæde på Virgin Galactics ture til rummet i år 2009 og bliver blandt de første, der bliver sendt af sted.

Finansmanden Per Wimmer bliver – om alt går godt – den første dansker i Rummet.

Per Wimmer er til daglig administrerende direktør i den London-baserede investeringsbank Wimmer Financial. Men når han ikke mænger sig med jakkesættene i Londons finansverden, træner han til den ultimative rejse ud i rummet.

Per Wimmer skal med på Virgin Galactics første kommercielle tur i rummet, som forventes at finde sted sidst i 2009 eller i begyndelsen af 2010. Med på denne tur er også Dallas-stjernen Victoria Principal. Rejsen begynder i Mojave ørkenen i Califonien, og turen kommer til at vare omkring 2,5 time. Pris: 100.000 pund.

Drømmen om en tur i rummet

Drømmen om at komme ud i rummet har Per Wimmer haft, siden han studerede matematik og fysik i high school. Han har allerede besøgt de allermest eksotiske steder rundt omkring på kloden, men som han siger til Reuters, så findes der cola-automater alle de steder, han har besøgt, og det gør der ikke rummet.

”Det er den ultimative grænse, man krydser.”

Det sidste lange stykke tid er gået med træning til turen. Den har blandt andet bestået af vægtløshedstræning, træning i russiske MIG jagerfly og centrifugaltræning. Alt sammen ting der har til sigt at optimere deltagernes fysiske og psykiske kræfter og gøre det muligt for dem at klare den ultimative rejseoplevelse – en tur i rummet.

Per Wimmer kommer dog ikke med på Virgin Galactics første flyvning. Den er reserveret til Virgin-imperiets skaber Richard Branson og dennes familie.

Læs mere om  Virgin Galactic på www.virgingalactic.com.