Først til Hadsund, derpå ud i rummet

Danmarks formentlig første astronaut optræder på lokal erhvervsmesse.

Af Martin Bavngaard

Mariagerfjord: Mariagerfjord Kommune bliver en af finansmand Per Wimmers mellemstationer på hans vej ud i verdensrummet, hvor han satser på at blive første dansker.

Den 38-årige slagelsedreng besøger en erhvervsmesse, som Mariagerfjord Erhvervsråd i samarbejde med blandt andre Jobcenter Mariagerfjord holder i Hadsundhallerne 30. november.

Per Wimmer bor i England og har netop åbnet sin egen bank – Wimmer Bank. På messen vil han fortælle om sin karriere og sine rejser.

Temaet for messen er dog hverken drageflyvning ved Rio de Janeiro eller motorcykelkørsel i USA, men job- og firmadating omkring Mariager Fjord. Altså samarbejde lokale virksomheder imellem, og ideen er kommet fra Hadsundfirmaet Termografi Service, som også hjælper til med den praktiske gennemførelse.

»Rundt om Mariager Fjord har vi mange dygtige underleverandør-virksomheder og andre spændende firmaer, der kan samarbejde i langt større omfang, end tilfældet er i dag,« mener erhvervsdirektør Torben Ladefoged.

Messen indledes med en minikonference, som sætter fokus på den seneste analyse af udbud og efterspørgsel på arbejdskraft og uddannelse i lokalområdet. Man ser også på mulighederne for at tiltrække arbejdskraft fra udlandet.

Bidrag fra to lokale virksomheder, Uponor og Hadsund Erhvervsbygninger, har gjort det muligt at få Per Wimmer fløjet herover fra England.

Det vides endnu ikke, hvor mange virksomheder der stiller op til messen, derimod står det fast, at erhvervsrådet gerne ser flere virksomheder profileret i pressen.

I den anledning holdes 15. november et fyraftensmøde med titlen »Styr pressen – og brug den«. De praktiske anvisninger gives af freelance informationsjournalist Naja Bang.