Køb lokal astronaut eller kunstværk på auktion

Slagelse: To kendte slagelseanere, Per Wimmer og Per Hillo er med, når Hospicefonden har auktion. Wimmer tilbyder et foredrag, Per Hillo et kunstværk. Der er hammerslag på Hillo-maleriet søndag eftermiddag.

Af Peter Glitten

Danmarks formodentlig første mand i rummet, Slagelse-drengen Per Wimmer, og en af Slagelses hotteste kunstnernavne, Per Hillo, er begge »til salg« i forbindelse med en net-auktion, som Hospicefondens har taget initiativ til.
Auktionens formål er at støtte hospice-sagen, og det gør man på en meget original måde, der samtidig viser, at hospice-sagen har bred opbakning blandt kendisser.
Per Wimmer, der stammer fra Slagelse, forventer inden for de næste to år at være første dansker i rummet. Wimmer har formedels 856.000 kr. købt billet til rummet. Det gjorde han for fire år siden, hvor han indbetalte pengene til det danske eventyr-rejsebureau, Event Travel Corporation.
Dermed er han sikret plads blandt verdens første 100 rumturister.
Det holder Per Wimmer foredrag om, og normalt koster et besøg af ham 30.000 kr. Mindstebuddet er sat til 15.000 kr.

I toppen
Prisen bringer Per Wimmer i top blandt de kendisser, der stiller sig til rådighed. For eksempel tager forfatteren Lise Nørgaard normalt 15.000 kr.
Det samme gør forfatter og journalist Georg Metz, forfatter og foredragsholder Lotte Heise og tidligere jægersoldat Carsten Mørch. Mindstebud på dem er 7.500 kr., men de har jo heller ikke fyret en lille million af på et lufttur.
Til gengæld holder Per Wimmer sit foredrag hvor som helst på kloden – blot byder betaler rejseomkostninger. Den tidligere slagelseaner bor i dag i London.

Maleri søndag
Auktionen over Per Wimmer løber, til der er hammerslag søndag 12. november kl. 15.
Allerede i morgen, søndag 8. oktober, er der hammerslag kl. 15 på et kunstværk af Per Hillo.
Han præsenteres på http://www.hospicefonden.dk som en kunstner, der går sine egne veje, ofte uden om de anerkendte kanaler i dansk kunstliv. Men trods det har han opnået stor succes og anerkendelse.
Hillo har blandt andet udført udsmykningsopgaver til et hotel i Dubai, til Københavns Energis hovedsæde i den nye Ørestad og et cover til minde-cden med den nyligt afdøde Niels Henning Ørsted Pedersen.