Luksus: Rejsen for de rige

I hverdagen flyder 36-årige Per Wimmer i ét med succes-jakkesættene i Londons finansverden. I weekenden hænger han med hovedet nedad i en NASA-designet rumdragt og prøver at vænne sin krop til at være i vægtløs tilstand. Ligesom den tidligere har tilpasset sig at leve blandt indianere i Amazonjunglen, svømme med hajer i Stillehavet, vandre på vulkaner på Hawaii og krydse USA på en Harley Davidson.
Det er ikke så lidt, Per Wimmer har budt sin krop af oplevelser, men denne udfordring bliver trods alt svær at toppe. Både i pris og i træning. En tur med rumfærgen SpaceShipOne 100 kilometer ud i rummet og tilbage igen til en startpris på 100.000 dollar.
»Mange vil sætte eksotiske rejsemål som deres drøm. Jeg er så privilegeret eller uheldig, om man vil, at alt det har jeg prøvet, så nu går jeg efter den ultimative drøm, og det er rumrejsen for mig,« fortæller Per Wimmer.

Selv om Per Wimmers familie bor i Danmark, er det ikke meget tid, han sammenlagt har brugt i fødebyen Slagelse. London har de sidste seks år været den faste base, og derudover har han boet i USA, Frankrig, Belgien og Schweiz i forbindelse med sin uddannelse fra blandt andet Harvard.

NU FYLDER DRENGEDRøMMEN den voksne mands verden så meget, at han hellere opgiver søvn fremfor en træningstur hos NASA. For fuldtidsjobbet i Londons finansverden skal stadig passes for at skaffe midlerne til målet.

»Det her er absolut den dyreste aktivitet, jeg har været involveret i. Men når man brænder for noget, så synes jeg også, at det er okay at bruge de penge, det nu koster. Det her er en luksusrejse på prisen, men ikke på komforten. Jeg kunne få meget mere luksus for de penge ved at blive på jorden. Vi bliver jo presset ind i et lille fly og hænger med hovedet nedad samtidig med, at man sveder og kan blive utilpas. Men det er eventyret, der tæller, og så er det jo fundet for de penge,« fortæller Per Wimmer.

Han havde egentlig forventet større modvilje fra jantelovs-Danmark, men heldigvis er folk mere interesseret i detaljerne end udgifterne – på overfladen i hvert fald.
Den endelige tur er sat til 2006, og bare at tale om det, får Per Wimmers stemme til at lyde som en lille drengs, der har opdaget en pakke med form som en rumraket under juletræet.
»Jeg har allerede været lige på kanten af rummet i 27 kilometers højde, hvor det er helt kulsort i et russisk bygget MiG-jagerfly. Til sammenligning flyver et almindeligt fly i ti kilometers højde og Concorden i 20. Prøv at forestille dig at sidde på 16 ton brændstof med to store motorer bag i, der så pludselig rykker derudaf, og så flyver du med en hastighed på 2.000-3.000 km i timen… det er ret sjovt!«

Den endelige tur er arrangeret gennem det amerikanske firma, Space Adventures, der som det foreløbig eneste firma i verden udbyder kommercielle ture med rumfærgen til almindelige mennesker med ualmindeligt mange penge.

Læs mere om rumeventyret:  www.spaceadventures.com 

  
Berlingske Tidende 21.  november  2004, 4 sektion, ms Berlingske Tidende, side 8 

Når man allerede har besøgt indianerne i Amazonas og svømmet med hajer i Stillehavet, er der kun ét rejsemål tilbage for den krævende luksusturist. Som den første dansker har finansmanden Per Wimmer lagt 100.000 dollar på kontrolbordet for en tur med SpaceShipOne.