Er du da helt Wimmer!

Af John Hansen

Første skridt for Per Wimmer fra Slagelse er Rummet, sandsynligvis i 2006. Månen ligger lidt længere borte.

Per Wimmer – den slagelseanske månemand og rumfartseventyrer, hvis færden Søndagsavisen har fulgt de seneste tre-fire år – er tilbage i Slagelse. Ihvertfald for en stund. Wimmer er nemlig hyret af organisationen Inner Wheel i Slagelse – med Hanna Bab som ny præsident – til at levere et billedforedrag for dens medlemmer her den 1. november, ligesom også andre foredrag venter.

Ikke blot i Slagelse, men også i byer som Allerød, London og Paris.

Per Wimmers intense forberedelser på at blive den første dansker i rummet med et særligt Space Ship-rumfartøj fortsætter nemlig med uformindsket styrke.

Senest har danskeren, der p.t. bor i London og arbejder i børs- og finansverdenen, været i Mojave-ørkenen i Californien for live at følge opsendelsen af rumskibet Space Ship One.
Dette rumskib er en mulig kandidat blandt flere amerikanske og russiske, når Per Wimmer om et par år selv skal skydes ud i det vægtløse rum.

Selve Månen ligger i øjeblikket lidt langt væk og ude i horisonten for eventyrlystne Wimmer, men om det første trin – en éndags tur i Rummet – fortæller han til Søndagsavisen:
»Det begynder virkelig at blive til realitet. Det var yderst interessant at følge opsendelsen i Mojave, og jeg har jo bestået alle de tidligere test – og prøvet vægtløsheden, centrifugen, jagerflyene etc.

Teknik og form er på plads, nu mangler vi bare de rette tilladelser fra luftfartsmyndighederne. 2006 er et realistisk bud på Rumfærden.«

For Per Wimmers vedkommende bliver der tale om en opsendelse i et rumskib med op til tre personer.

Fartøjets hastighed bliver på 3.000-4.000 km/t., og trykpåvirkningen vil blive mellem 3 og 4 G. Flyvehøjden vil blive minimum 100 kilometer.

Dermed får Per Wimmer astronaut-vinger – som én af de under 500 mennesker i verden i dag, der har opnået dette siden Juri Gagarins første tur i 1961.

Slagelseaneren er altså kommet langt i forberdelserne, og han er da også på vej til at få flere sponsorer med i sit projekt.

Og samtidig er han efterspurgt til flere og flere foredrag rundt omkring – siden han holdt ét af de første på Søndermarksskolen i Slagelse sidste år.

I øvrigt har Per Wimmer i forbindelse med den uge, da han giver foredrag i Slagelse 1. november og Paris 3. november, også et tv-hold fra TV 2 i nakken nærmest døgnet rundt.
Stationen samler materiale til et større program om Danmarks førende rumeventyrer netop nu