Dansker klar til at følge Dennis Tito i rummet

Hvis alt går efter planen, så bliver den amerikanske milliardær Dennis Tito i dag verdens første rum-turist. NASA tager sig til hovedet. Men det gør den danske Per Wimmer fra Slagelse ikke. Han jubler.

Den 32-årige dansker har nemlig selv bestilt en turist-rejse til rummet, og i dag står han helt oppe ved affyringsrampen i Kazakhstan for at følge Dennis Titos afgang mod himmelen. »Jeg er meget opstemt lige nu. Det er utrolig spændende – men jeg er selvfølgelig også lidt jaloux over, det ikke er mig«, siger Per Wimmer, som selv kan tage plads i raketten i 2004. Danskeren måtte i går ikke være i samme rum som den heldig rum-turist, Dennis Tito på grund af frygten for bakterier.

 I stedet var han sammen med Dennis Titos familie. »De er selvfølgelig lidt nervøse for, hvad der kan ske, men samtidig er de stolte over ham«, siger Per Wimmer, som allerede i går kunne mærke sommerfuglene i maven ved tanken om afsendingen. I øjeblikket er der småproblemer med den amerikanske rumfærge Endeavour, der stadig er tilsluttet den internationale rumstation. Og hvis amerikanerne ikke får flyttet sig i tide, så kan Titos afgang blive udsat yderligere to dage. Tito regner med at blive i rummet i en uge..