Da Månemand Per landede hjemme

Søndagsavisen fulgte den slagelseanske månefarer Per Wimmer, da han i hjembyen mødtes med 100 skoleelever

Af John Hansen jha@sondagsavisen.dk

Når han ikke passer jobbet som international investeringsrådgiver i New York, Stockholm eller sin nye hjemby, London. Og når han ikke er på eventyr blandt indianerne i Amazonas regnskove eller dykker med hajerne ved Sydafrikas kyst.
Ja, så har 34-årige Per Wimmer tid til en smuttur til sin gamle by, Slagelse, for at glæde hundrede folkeskole-elever fra Søndermarksskolen med video, film og fortællinger omkring den rum- og månefærd, som han i disse år træner til og forbereder sig på.

Wimmer har selv trådt sine folkeskolesko på Antvorskovskolen, og senere taget studenterhuen på Slagelse Gymnasium & HF-kursus. Og det var ikke mindst her, at en inspirerende lærer førte ham ekstra ind i astronomien og – i tanker og drømme – helt ud i rummet.
Per Wimmer fik lyst til at stige rigtigt til vejrs – og endda fare helt ud af atmosfæren, og nu har han altså meldt sig til såvel en rumtur i 2005 som en ægte månefærd sandsynligvis omkring 2012.
Disse planer har Søndagsavisen tidligere fortalt udførligt om.

Wimmer er en af de første danskere, ja en af de første i verden overhovedet, som har betalt sit depositum på ca. 80.000 kroner og dermed er skrevet op til måneturen.
Han har allerede flere gange været i Rusland for at træne vægtløs tilstand og bl.a. flyve MIG-jagere som vigtige forberedelser til den ultimative rejse.
Alt dette – samt andre eventyrlige rejser, han har foretaget i sit unge liv – berettede han om for de hundrede heldige slagelseanske elever.

Hans hovedbudskab til de unge er: Gå efter de mål og de drømme, du måtte have – ligegyldig i hvad retning, de går!
»Sådan har jeg selv gjort det med mit projekt. Og når man sætter sig nogle mål – whatever – så er det klart, at det også kræver, at man arbejder målrettet på sagen, at man træner og forbereder sig på det, det man gerne vil opnå,« påpeger Per Wimmer.