Wimmer er igen i luften

Den slagelseanske månefarer kommer i centrum world-wide på Discovery Channel

Af John Hansen

Slagelseanske Per Wimmer har igen været i luften.
Den kommende månefarer, der p.t. bor og arbejder i London, har som et led i sin astronauttræning igen besøgt  den russiske base.
Per Wimmer var også østpå for at studere en model af rumraketten og det fartøj, han senere skal sendes op med – dels med henblik på en større rumtur i 2005, dels forud for den ægte månetur, der er berammet til omkring 2012-14.

Her vil opsendelsen nok finde sted fra Florida eller Oklahoma i USA.
»Det var uhyre spændende at se modellerne af fartøjerne. Så bliver det hele mere reelt – tankerne får ben at gå på,« fortæller Per Wimmer i forbindelse med denne uges berammede Soyuz-opsendelse af rumturist nummer to, Mark Schuttleworth. Dennis Tito var den første.

Når Wimmer selv skal på rigtig langfart, foregår starten iøvrigt med to fly ovenpå hinanden.
Nederst er det et M 55-fly, der ovenpå bærer en C-21-raket og -rumfærge – og selve rumfærgen skal afsendes fra sin position i omkring 20 kilometers højde.
DR-TV har netop bragt et indslag om Per Wimmer og hans planer, og også TV 2 planlægger aktuelle reportager om hans rumtræning.
Endelig er den verdensomspændende Discovery Channel ved at optage en hel times program med Wimmer, hvilket ventes vist world-wide sidst på året