Rumturisten

Hvor er det forfriskende med smågale mennesker som Per Wimmer, der med ild i rumpetten og tilsyneladende fis i kasketten ønsker sig en tur i raketten. Den 33-årige danske børsmægler med bopæl i London har netop betalt 856.000 kroner for en billet til rummet. De mange penge sikrer ham en plads blandt de første i køen, når det amerikanske selskab »Space Adventures« efter planen om tre år begynder at sende turister op i det store mørke med små russiskbyggede rumfærger.

Per Wimmer er gået i skarp fysisk træning og forbereder sig på alle måder omhyggeligt på at opfylde sin drengedrøm. Han har besøgt de russiske kosmonauters træningsbase, Star City, og betalt sig til en flyvetur i en MiG-jager, ligesom han har været om bord i et af de transportfly, hvor man i 30 sekunder ad gangen kan simulere vægtløshed. 

Den rigtige rejse ud i vægtløsheden kommer ikke til at vare meget længere. Per Wimmer kan se frem til 15 til 30 minutters vægtløshed i 100 kilometers højde, inden han returnerer til Jorden sammen med piloten og de to andre turister, der er plads til i rumfærgen. Bagefter er han temmelig meget fattigere, og han har ikke erhvervet sig andet end mindet om at have set det hele lidt fra oven. Men for Per Wimmer er det rigeligt. En livsdrøm kan være vigtigere end jordisk gods og guld. Og den kan være smuk som et stjerneskud. jla@bt.dk Citat: »En livsdrøm kan være vigtigere end jordisk gods og guld«