DRENGEDRØMMEN

Per Wimmer har brugt mange penge på at komme nærmere sin drøm om at blive første dansker i rummet.

Af Signe Thomsen

Den 33-årige Per Wimmer fra Slagelse bliver efter alt at dømme den første danske feriegæst i rummet. Allerede i 1999 bestilte han turen til 100.000 dollars, svarende til omtrent 850.000 kroner. Den eksakte dato for udrejsen ligger ikke fast endnu, men det bliver formentlig i 2004 eller 2005. Sikkert er det dog, at hjemrejsen bliver den samme dato, for rejsen varer mindre end et døgn. “Jeg er fuldstændig ligeglad med pengene, jeg skal bare afsted – koste hvad det vil. Det er en gammel drengedrøm, der går i opfyldelse. Lige siden jeg gik i gymnasiet, har jeg været vild med alt, hvad der har med rummet at gøre,” fortæller Per Wimmer i telefonen fra London, hvor han er bosat og arbejder som børsmægler for den internationale investeringsbank Goldman Sachs.

Han besluttede sig for, at han ville være rumfarer i det øjeblik, han hørte om muligheden for, at almindelige mennesker kunne købe sig til en tur ud at se Jorden fra 100 kilometers afstand. “Jeg betænkte mig ikke og bestilte billetten med det samme. Jeg har et godt job, hvor jeg får en god løn, men jeg har blandt andet valgt at bo i en lejet lejlighed og ikke have nogen bil for at få råd til rumrejsen.” Per Wimmer er en berejst herre, der altid har søgt grænserne for, hvor langt væk mennesket kan komme. De seneste fem år har han besøgt ikke færre end 65 lande. “Jeg har levet sammen med Amazonindianerne i Sydamerika, været på Påskeøerne, dykket med hajer og trængt dybt ind i Afrikas jungle. Jeg kan godt lide ekstreme udfordringer, og mit ultimative mål er at komme ud i rummet. Det bliver en oplevelse for livet.” Allerede nu har Per Wimmer været på fire øvelsesture til en rumbase i Moskva. Før de 20 mennesker, som indtil videre har bestilt en billet til rummet, kan sendes afsted, skal de gennemgå flere forskellige fysiske tests.