Turist i rummet

En rejse ud i rummet bliver mere og mere virkelig for Per Wimmer fra Slagelse. Han har betalt 856.000 kroner til et dansk eventyr-rejsebureau, og det giver ham en plads i rummets eksklusive klub 100 – altså blandt verdens første 100 rumturister. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

Den 33 årige Per Wimmer forbereder sig på rumrejsen ved at spise sundt og og dyrke fitness for at være i form til de kraftige belastninger, som hans krop vil blive udsat for.

Rumrejsen vil formentlig foregå i en russisk bygget rumfærge, og de tre passagerer der er plads til, vil blive transporteret op i 20 kilometers højde – her efter vil rumfærgen suse gennem atmosfæren indtil den når 100 kilometers højde. Og så vil rumturisterne opleve 15 – 30 minutters vægtløshed, før de igen dykker ned, og lander på en luftbase i Rusland eller USA.